Jumlah pengunjung setakat ini .

Google+ Followers

Sokongan korang amat , amat , amatttttt dihargai .... ummmmuuuah!

October 07, 2012

AtUk , WaN & CuCuS.........

Sedar x sedar dh 2 minggu aku "mengipas"...jual sate lah...
X sangka ...bidang perniagaan makanan yang aku ceburi selama lebih setahun ni banyak betul cabangnya...Aku makin minat pulak dengan bisnes ni..Lagipun kerja2 mengipas pun x lah penat sangat....Skrg aku dan hubby sedang merancang utk bukak lagi satu stall sate ....Insya Allah...semuanya masih di peringkat perancangan lagi...
sorilah ...kualiti gambar kurang memuaskan...cilok dari fb ...hi hi
.
Alhamdulillah...aku mendapat sokongan penuh dari ahli keluarga dan juga sahabat2 rapat....especially restu dari mak dan ayah....

Sebut pasal diorang ni....
Hari Jumaat lepas mak ngn ayah turun JB....diorang mmg suka berjalan2....kebetulan pulak Sabtu lepas aku nk g mencuba nasib di GP JORAN , Tjg Leman.....Ops!..bukan nk masuk pertandingan memancing tau....nk g berniaga kat sana lah...hi hi...

Anak2 aku ni pulak ..... bila di maklumkan yang atuk ngn wan diorang nak datang....mulalah excited.....sampai pukul 1 pagi pun sanggup tunggu...lebih2 lagi anak aku yg sulung tu....dia mmg manja dgn atuk...almaklumlah....dia ni mmg rapat dgn atuk....jepun pulak dgn wan...si adik pulak.....dua2 pun dia belasah je....ha ha ha


Keesokkannya bergerak lah kitorang ke Tanjung Leman...tapi nasib x menyebelahi aku....x dpt berniaga kat sana...so kitorang berpatah balik ke Jason Bay......apalagi....aktiviti utk anak2 lah pulak...main air....

Ada satu perkara atau habit yang selalunya mak aku kurang suka mengenai ayah aku ni aka atuk din....dia ni suka buat planning last minute...atau dlm bahasa mak aku..." tak menyempat - nyempat"...

sebabnya...

Mak x sempat nk menyiapkan persalinan cucu- cucunya.....sementelah lagi aku dan hubby dah bergerak keluar rumah lebih awal.....( kami pergi dengan kenderaan berasingan)plus dgn kain baju yg berlambak x berlipat..menyukarkan lagi wan diorng nk mencari baju2 cucu2 nya...

Akhirnya....anak2 aku mandi bogel!!!!!...ha ha ha ....

Ops!!!! cuma yg kecik je telanjang bulat...kakak dan jepun masih berseluar...tapi mcm ne diorang nk salin baju ye....baju ganti x bawak pulak tu...?

hmmmmm.....seluar2 basah diorang aku gantung kat dalam van....diorang ber3 cuma pakai baju je...tanpa seluar....ha ha ha ...maka selepas 2 jam makan angin di  Jason Bay...kami pun bergerak balik ke Bandar Seri Alam dalam keadaan anak2 aku.....boleng......alahai....nasib lah anak2 ye.....

Hari ni....pagi2 lagi wan ngn atuk dh bersiap2 nk pulang ke Bahau..

Satu perkara biasa yang akan terjadi bila diorang nak balik..anak2 aku mesti merengek2 nak ikut jugak....kalau dulu2 cuma kakak dan Jepun je yang mengendeng atuk dan wan diorang...tapi kali ni si kecik tu pun dah pandai....

Dan seperti lazimnya...atuk diorang akan "upah" diorang round satu Vista dulu...baru diorang senyum...hmmmm...senyum dalam sebak....pastu wan pulak akan bagi setiap sorang " duit jajan"...haaaaa....barulah lebar sket senyum tu....itu pun  airmata dah bergenang je kat mata masing2...hi hi

He he he ....sorilah ye anak2....abah x bagi green light lagi....tunggu cuti skolah nnt baru blh ikut atuk ngn wan g holiday ye...tapi adik....masih belum mendapat keizinan dari abah lah sayang...alasan abah...kena tunggu adik besar mcm Qira baru boleh ikut atuk...ha ha ha ...kesian anak ibu ...

Post a Comment

.

.
.

.

.

.

.

.

.
.