Jumlah pengunjung setakat ini .

Google+ Followers

Sokongan korang amat , amat , amatttttt dihargai .... ummmmuuuah!

December 04, 2010

Jom Dansa !!!!!!!

Si Chubby Dan Kelas Aerobik

Habis je Form 5..mak hantar aku g kelas aerobik...mula2 aku x nak...malu lah nak  pakai baju sendat tu...(gerenti x der saiz aku...)Sesampainya aku kat sana...." x der pun yg sama dengan aku "...aku dah cuak dah...Ooops...lupa nak bagitau..nama trainer aku Madam Meg....Badan dia mmg slim giler...dia tgk je aku...terus dia senyum....pastu dia cakap..." You give me 3 months "....pastu dia tarik aku join kelas...berdiri kat depan cermin besar....(cermin tu mcm ejek aku je)...hari pertama mak pun join sekali...bagi semangat...SEGAN? dalam hati Tuhan aje yg tau..." You ikut saya buat ha" trainer tu mcm faham je aku still segan2 lagi...bila dia on je muzik......aku ntah ke mana...dia pun ntah ke mana....aku syok sendiri lak...

Malam tu bdn aku hbs sengal2....keesokannya mak belikan aku seluar getah utk g kelas aerobik...kali ni mak htr sampai kat tangga je...trainer dh mula bg pulun habis...peh....seminggu aku demam...susut jugak la badan aku...tapi x sampai 3 bulan aku dh berenti....sebab aku dapat tawaran further study...ke Johor..

Apa yang best nye ttg kelas aerobik ni...kelas ni letaknya di tingkat atas ..bawah kelas ni ader satu restoran mamak...he he he ...korang mesti boleh agak apa yang aku buat kan...bukan salah aku...sementara tunggu aku habis training...mak ngan ayah akan "mengeteh" dulu...so masa aku turun..aku tgk dirng still ader dlm kedai...so ..apalagi...join the club lah.... he he he...

lagu favourite ayahanda

Jom Layan Lagu Nih...

Goodbye...Sekolah Rendah...Welcome...Sekolah Menengah

Masa ni aku belajar kat sekolah tempat mak aku mengajar...SMK Dato Mansor , Bahau..Tapi aku sekolah kat sini sampai Form 2 je....pastu aku pindah ke SMK Batu Kikir.Aku still aktif indoor aktiviti cuma dah x seligat mcm kat sekolah rendah dulu..sebabnya...aku dah tau malu dan  x suka tengok muka manusia - manusia yang suka senyum sinis bila tengok aku berjalan....

Macam2 hal yang berlaku semasa aku melalui zaman sekolah menengah ni..antaranya.

Debate Competition Secara Rahsia..
Ayah dah pesan (warning sebenarnya..)aku x leh masuk lagi sebarang pertandingan coz aku dah nak SPM..tapi aku degil...minat punya pasal...aku masuk senyap2...nasib x baik...baru je punggung aku nak cecah kat kerusi ..aku ternampak kelibat seorang manusia yang sangat lah aku kenal . Cantik je dia duduk kat meja hakim...

Mak!!!!!!...Alamak...kantoi sudah....dan yang paling x best nye...sekolah aku tengah lawan ngan sekolah dia....habis hilang semua benda yang dah aku hafal dalam kepala otak aku...Setiap kali aku tengok dia senyum...makin terbuka liang -liang peluh aku ni..."

Habis lah...balik umah kang sure kena sembur "Selesai je pertandingan..( sekolah aku kalah..gara - gara aku merapu...ntah apa - apa yang aku ckp ) masa jamuan...Cikgu Rusnah datang mendekati...." Nak tumpang saya balik tak " dia offer sambil senyum. "Errr...takpelah..saya balik ngan kawan -kawan saya"...dan dia pun beredar...Kengkawan sepasukan bertanya..." Kau kenal ke judge tu? Jiran kau ke?"...aku diam je sambil meneguk air liur...

Sampai kat umah...."lambat balik?"tanya ayah...mak yg duduk kat sebelah senyap je sambil baca suratkhabar...aku...diam je.."habisla"....cakap dalam hati je...tetiba...." HA HA HA...ada org jadi bisu tadi..."mak bersuara....berderai gelak ayah , mak ngn adik - beradik yang lain...." kau mana boleh lawan mak....ketulahan tau....kan dah kalah...." kata mak sambil menarik telinga aku...

Fuh...lega...itulah pertandingan yg terakhir aku sertai...


Kisah Bas United
Bas ni adalah satu - satunya bas yang lalu dari bahau - batu kikir.Tiap2 pagi..seawal kul 6.30..aku dah tercongok kat depan simpang Taman Serting Jaya .Jarak umah ngn skolah aku juz 13km je...tp aku lbh suka ambil bas yg terawal...malas nk berebut dan yg paling penting dpt duduk...Time yg paling aku benci...of coz time balik...kdg2 tu , bas x sempat berenti budak2..termasuk la aku dh berebut (  mcm kambing nk masuk kandang...tapi aku bukan kambing...bau je masa tu dh  mcm kambing...he3...)

Satu insiden yg aku ingat...masa tu aku br hbs kelas tambahan..kul 6.00 ptg..Aku , Idayou & Azlina sedang menunggu bas kesayangan...sebaik sj bas sampai ..kitrng cari 'port' belakang sekali...kitorng suka duk belakang sekali coz destinasi kitorang adalah yg terakhir sebelum sampai ke bus stand...nak jadi cerita nya...masa bas dah nak sampai kat area umah aku...aku pun dh stanby nk tekan loceng...tapi tekan punya tekan loceng x bunyi2...sudah nya bas tu terus je jalan....aku tengok je atap umah aku.."camne nak turun nih"...budak berdua tu mcm nak pecah perut gelak kan aku...hampeh sungguh..

Sampai turn Ina pulak...dia ni berani...dia g kat uncle drebar tu..." uncle nnt sampai kat depan tu berenti tau..."
Ina dah turun..."ala...camne aku nak balik ni..."Tetiba Ayu bagi idea..."Sampai kat bus stand kang...kau naik la bas yg nak g Batu Kikir balik..."Aku seluk poket baju kurung aku...tinggal 40sen...tambang 60sen..."Pinjam 20sen Ayu.."selamba je aku minta kat dia..." Duit aku dah habis beli kopok tadi la...aku kan pakai tiket "...mcm nak nangis dah aku nih....aku nk g ckp kat uncle drebar tu tapi aku takut..." Meh aku cakap kat uncle" Ayu mcm faham je apa yang ada dlm kepala otak aku nih..maybe sebab size kitrng sama kot...
Penyudah cerita ni ...aku patah balik ke arah umah aku menggunakan bas yang sama...rupa2nya itu bas yg terakhir..yang x leh tahan..uncle drebar ngan konduktor tu pakat gelak melambak2....rupa2nya uncle drebar lupa nak on kan suis loceng tu...kurang ajo....

Lagu Yang Aku Suka..Dulu....sekarang pun suka gak

.

.
.

.

.

.

.

.

.
.