Jumlah pengunjung setakat ini .

Google+ Followers

Sokongan korang amat , amat , amatttttt dihargai .... ummmmuuuah!

June 18, 2012

Bila Suami Ku Naik HAngin!!!

Fuh!!!! Penat betul hari ni...dh lama benor rasanye x mengemas umah ala2 nk sambut raya posa...ki ki ki...

Kononnya nk slow and steady berkemas sementelah anak2 dara dah g skolah , hubby kuar bekerja dan si kecik tengah tidur...

Tapi ... x sampai 15 minit...
Aku baru je nk mengalih kabinet tv , tiba2 muncul si kecik tu dgn botol susu kat tangan..." Ibu buat apa  tu?"
Dia dh mula bertanya sambil tangan dah mula main habuk2 kat belakang kabinet tv..." Adik jangan lah kacau ibu.."..Aku dukung dia duduk kat atas sofa....Tapi dia turun balik..." Adik nk tolong ibu lah"...

Hmmmm...malas aku nk layan ...gasak lah kau nak oiiii...

Tepat pukul 2 hubby pulak balik....

" Amboi...rajin nye berkemas , tak dokrok tubuh ke ( x penat ke?) hubby tanya dengan loghat terengganu nya... Aku senyum je..." Ni tolong ibu handle budak kecik ni, ibu kemas dia tolong sepahkan"...Aku memuncung kan mulut ke arah budak kecik yang tengah leka mengeluarkan gambar2 dalam album...

Sejam kemudian , selesai ruang tamu..aku ke dapur pulak....mengerjakan dapur yang berminyak2...

Sekali sekala aku perhatikan Syahir yang tgh leka bermain dengan Y-pad yang baru dibeli oleh hubby...Dan hubby pulak tgh leka mengadap komputer....

Tengah aku khusyuk basuh pinggan ....

"HEI EKAU NI, HABIS DI KOLOKAIKAN BARANG2 DEN NI HA!!!!"

Aku menjenguk ke ruang tamu...hubby tengah mengutip gambar2 yang bersepah dilantai...

Dia memandang aku , tapi x semena2 aku gelak besar...

"Nape ibu gelak?" hubby bertanya..

" TAK SANGKA EH...BILA ORANG TERENGGANU MARAH DIA BOLEH BERTUKAR CAKAP NEGERI SEMBILAN!!! HA HA HA "


.

.
.

.

.

.

.

.

.
.