Jumlah pengunjung setakat ini .

Google+ Followers

Sokongan korang amat , amat , amatttttt dihargai .... ummmmuuuah!

January 15, 2012

Hepi Besday To ME!!!!

Semalam Besday aku ! dah 31 umur aku rupanya...

Tima kasih pada Allah kerana memanjang umur aku , aku harap tahun ni akan membawa rahmat pada aku sekeluarga...

Mcm2 benda yang berlaku semalam...meh aku cite satu2...

Hubby...
Kalau sapa2 yg dh kawen mesti harapkan ucapan hepi berday dari "Kapten Kapal" kan? Tapi hubby aku  ni lain sket..Pagi semalam , kira2 dlm kul 4 pagi , aku kejutkan dia utk tolong aku prepare brg2 utk berniaga...Yang aku ni tunggulah kot2 ader ucapan besday yg kuar dr mulut dia..Lama sgt aku tunggu , aku nengok dia leka je perah santan utk masak nasi lemak..Ini x blh jadi!!!

Aku : Abah...abah ada terlupa sesuatu x malam tadi.. ( aku pandang muka dia sambil tangan aku sibuk menggoreng telur...hubby pandang dgn muka berkerut )
Hubby : Ermmm...abah lupa rendam bihun lah...( muka dia selamba je...aku ketap bibir)
Aku : Lain2..?
Hubby : Abah lupa kopek ikan bilis...

Muka aku dah mula panas...lambat pick up betul orang tua ni tau...

Aku : Bukanlah...hari ni berapa hari bulan?

Hubby tenung aku...aku pandang dia dgn mata x berkelip..tiba- tiba mulut dia melopong ! Belum sempat dia bersuara aku dh cross dulu...

Aku: Sampai hati x ingat besday ibu eh...

Pantas dia cuci tangan dan peluk aku dari belakang..." Sorilah ibu , abah dh teringat dah 2 hari lepas..tapi bila sampai hari nya abah terlupa lak..."

Walaupun nampak simple tapi bagi aku itu pun sudah memadai... dan lepas kitorng berniaga , kira2 kul 11 pagi..hubby ajak g  Tesco utk celebrate...

Sampai kat Tesco...

Anak2 aku masukkan kat dlm Playland..mmg dh jadi kemestian , diorng akan main puas2 kat dlm tu...aku ngan hubby pulak g cari makan kat food court...Lepas kitorng makan baru kitrng kuarkan budak be3 tu...dan bawak diorang mkn...kononnya nak banje diorng mkn kat KFC..tapi si Syahir buat hal...mengamuk kat dlm KFC , maka kitorng tapau aje...

Sampai kat umah...
Mak call dan bagitau dia dan ayah otw dtg JB..Huh ..dia berdua tu mmg suka buat surprise..Dan disebabkan umah aku mcm tongkang pecah , aku minta bantuan ank2 dara aku mengemas...mula2 liat nk tolong tapi ....

 " Atuk ngan wan nak datang , sapa tolong ibu kemas umah , nnt blh ajak atuk ngn wan jalan2"

Dengar je aku ckp mcm tu...riuh rendah jadi umah dgn jerit pekik kakak ngn Qira...

Tapi....
Kira2 dlm kul 3.30 , aku dpt panggilan dari mak... Diorng terpaksa batalkan perjalanan ke sini tpi terpaksa ke HUKM kerana ibu saudara aku berada dalam keadaan kritikal...

YA ALLAH YA TUHANKU , SELAMATKAN LAH IBU SAUDARAKU...

.

.
.

.

.

.

.

.

.
.