Jumlah pengunjung setakat ini .

Google+ Followers

Sokongan korang amat , amat , amatttttt dihargai .... ummmmuuuah!

September 23, 2012

jom merapu....

Masya Allah !!!!..

3 bulan aku biarkan blog ni x berjenguk.....kesian....
Padahal bukannye sibuk mana pun , tapi mood nk mengetuk keyboard x marilah...
Ntah mcmana pagi2 buta ni tergerak lak hati aku nk mengetuk2 sambil melayan mata yg x ngantuk...

Assalamualaikum kengkawan...apa cite yg aku nk share ngn korang eh....

X tau lah nk start yang mana dulu...3 bulan...berlambak cite yg blh nk share...hi hi

Raya...

Tahun ni family aku cuti raya sakan betul...2 minggu!!!...Seminggu di kampung hubby, seminggu di kampung aku...mmg best.. sambutan raya thn ni agak berlain dari thn2 sudah...

Di Terengganu...
Raya thn ni amat bermakna coz aku berjaya memujuk mak mertua utk melakukan pemeriksaan kesihatan dan rawatan utk penyakit dia..( peranakan terkeluar )...bukan nk mendabik dada tapi x sangka plak skill kaunselor masih ada sket2...hi hi cewah... itu pun dgn bantuan my mom yg bagi jalan camne nk pujuk dia...Almaklumlah...warga emas ni...mcm2 yg  dia fikir bila kita sebut pasal hospital....apa2 pun mak ganu dh selamat menjalani rawatan...( pakai cincin)...Alhamdulillah...Semoga kesihatan dia akan pulih kembali dan memudahkan dia utk menjalani aktiviti harian...

Thn ni adik ipar sambut kepulangan kami dari perantauan dgn deretan pelita buluh hasil kerja tangannya sndiri.. ..pastu 3 mlm berturut2 dia menemankan anak2 aku main bunga api...happening betul...maklumlah...orang bandar balik kampung...sampai lembu pun disangka anjing !!!...aduhai anak2 aku...

Di Bahau...
2 hari sebelum hari raya...kami balik ke Bahau dulu...yg best nya tahun nie..hubby bakar lemang...klu thn2 sudah dia jadi pebantu ayah je...tapi thn ni hampir 90% kerja - kerja menghasilkan lemang dia  yg usahakan...

Sementelah lagi ayah baru pulih ....jadi mmg x benarkan dia buat kerja2 berat..

Cerita pasal ayah pulak.....

  2 minggu sebelum puasa ayah dimasukkan ke hospital...Jangkitan paru-paru...Setelah puas dipujuk oleh adik2 ...akhirnya ayah mengalah jugak...dia warded di Hospital Bahau selama 5 hari...Kalau sebelum ni dia jadi doktor sendiri...telan ubat tu, try ubat ni...sapu ubat tu, gosok ubat ni...kononnya  x payah nk srh doktor check...ubat kat farmasi tu sama je ....akhirnya gara2 menelan 1/2 botol Breacol...kereta yang dipandu nyaris2 terbabas...Nauzubillah....syukur ayah dan mak tak apa2....

Tapi ada hikmah nya juga kejadian yang menimpa ayah...kami adik- beradik berkumpul kembali dan semoga semuanya akan seperti sedia kala ...Insya Allah....


Hero Tunggal Atuk Din Tawennnnnnnnnnn!!!!!!!

Lepas seminggu beraya di ganu...Aku dan family beraya pulak kat  Bahau...sebenarnya bukan beraya pun...tapi kitorang rewang lebih awal utk membantu mak ngan ayah utk preparation majlis kawen adik lelaki tunggal aku...Yelah...aku kan berniaga...x payah nak apply cuti...adik- beradik yg lain kena apply cuti baru blh balik...termasuk lah pengantin...ha ha ha ..

Aku seronok sangat sbb kali ni aku dpt menyumbangkan tenaga dari mula hingga lah majlis berakhir....walaupun x seberapa...at least dpt meringankan beban mak ngn ayah...

Yang paling happening...my lovely hubby telah dilantik menjadi pengepit...ops silap!...pengapit adik aku....ha ha ha .....ni semua gara2 x der sapa yg nk jadi pengapit pengantin ....lepas puas main "tarik tali"...nak x nak terpaksalah hubby bersetuju.....maka secara x sengaja nya hubby terpaksalah shopping 2 helai lagi baju melayu....nasib baik bonda sponsor...hi hi...thanx mom...

Bulan posa yg lepas juga anak2 dara aku puasa cukup sebulan...Alhamdulillah...tahniah kakak dan qira.....ibu bangga dgn kalian....:)

ok....aku stop dulu kat cni ye....sorilah bukan x nk upload gambar...tapi masa dan line x mengizinkan...klu korang rajin....jenguk2 lah kat fb aku...kat situ banyak gambar kawen adik aku....hi hi...jangan marah ha....babai.....


.

.
.

.

.

.

.

.

.
.