Jumlah pengunjung setakat ini .

Google+ Followers

Sokongan korang amat , amat , amatttttt dihargai .... ummmmuuuah!

November 30, 2010

kak jue....dimana kau?

Ayah aku seorang CID ( Criminal Investigation Detective )..mak seorang guru...atas sebab2 kesibukan mencari nafkah keluarga ayah telah mencari pembantu rumah bagi membantu mak menguruskan rumahtangga...

Seingat aku la...lebih dr 10 org pembantu rumah yg menjaga aku adik beradik ..start dari aku baby sampai la aku darjah 3...tapi dlm ramai2 ada sorang pembantu ni betul2 memberi impak dalam kehidupan aku skrg...sesuaila dgn tajuk blog aku ni...dia pun XXXL gak masa tu....

Nama pembantu yang berasal dari Kelang ni Juriah @ Kak Jue...usaha mencari gambar dia sedang dijalankan..aku akan upload pic dia nnt...

Menurut kata mak..dia ni mmg rajin.. Rajin mengemas, memasak  dan mahir menguruskan rumahtangga. Yang paling dia rajin....rajin makan....Dia ni mmg rajin melayan  kerenah aku coz masa tu aku kan kecik lagi dan mendengar kata ( mak yg cite kat aku camtu..aku tulis je...) so..disebabkan terlalu sayang n suka kat aku...hampir setiap hari , dia akan bagi aku makan coklat...Ops..masa ni dia jaga kami 3 beradik....kakak aku, aku  n adik lelaki aku....diorng pun dpt mkn coklat gak tapi yg seposen 3....aku...dia bg coklat yg mahal..cadburry , van hoten...

Setelah sekian lama..tanpa sedar badan aku mula mengembang..masa tu umur aku baru 4 thn tp size bdn aku dh mcm budak drjh 1.....

140181........ TERSALAH BABY KE ?

Pada tarikh ni aku dilahirkan oleh seorang pendidik di hospital kuala pilah...aku dilahirkan x ckp bulan coz mak ader penyakit keturunan...darah tinggi....menurut kata mak...kulit aku putiH kemerah2an n bulu roma panjang2...maybe sebab masa mak ngandung dia suka makan rebung...menurut kata dialah...


Ada satu cerita yg mak bagitau dan still aku ingat sampai sekarang...masa kat labour room...sebelah katil mak aku tu ader sorang pompuan cina...dia pun same2 lah meneran nk mengeluarkan baby kembarnya...dipendekkan cite...masa mak2 ni g tgk anak2 diorng..diaorg konpius mana satu anak diorng...yang paling konpius nye mak aku lah coz dia  kata muka aku sama mcm kembar cina tu....sekarang ni bila dah membesar aku adalah jugak g tgk "kembar labour room " aku tu...mmg wajah kitrng serupa...yg bezanya aku XXXL..diorng XL je...:)

Macamana Nak Mula ?


 Aku blm ader cite yg best utk di share ngan korang....tang mana aku nk mula dulu ye...?

Ok...aku nk ajak korang mengembara dengan aku jap ke alam kanak2 aku yg sngt meaningfull....aku cite mana2 yg aku ingat je lah....

.

.
.

.

.

.

.

.

.
.