Jumlah pengunjung setakat ini .

Google+ Followers

Sokongan korang amat , amat , amatttttt dihargai .... ummmmuuuah!

June 08, 2012

Syahir Mencarut ??????!!!!!!!!


Dua minggu sempena cuti skolah ni , anak bongsu aku , aka Izma Nor Syahir tinggal sorang2..Sebab, kakak2nya bercuti bersama atuk dan wan kat Negeri Sembilan...

Makanya selama 2 minggu ni lah aku dan hubby melayan kebosanan adik berseorangan di rumah..Hmmm..malaslah nk panjang cite..meh aku cite terus apa yang berlaku 2 hari lepas,

Lokasi : Depan televisyen
Waktu : 8.40 Malam , ketika iklan ( TV3 )

Masa tu aku tgh sibuk mengupas kentang , hubby leka mengadap komputer..dan adik melayan iklan di TV3...dan bila habis je iklan kat TV tu , dia bangun dan menuju ke dapur , ambil air dari peti sejuk.Selesai minum, dia mula nak mengacau aku...

Aku : Adik g lah tengok TV tu..ibu nak buat keje...
Adik: Ibu jom lah teman adik..
Aku : Sikit je lagi sayang...
Adik: Ala...meh la..

Dia mula merengek..aku mohon pertolongan dari hubby

Hubby: Adik , pagi tadi adik tengok cite apa?

Hubby mula ajak Adik berbual..

" Adik nengok cite "bughit".." selamba je dia menjawab..Aku dan hubby berpandangan..

" Cite apa adik" Aku bertanya lagi...betul ke apa yang aku dengar?

" Adik tengok cite "bughit" lah ibu, " Suara dia agak tinggi sikit...

" Cite tu mcm mana?" hubby pulak bertanya..

" Alah , dia goyang2 montot ( bontot ) dia" adik menjawab tanpa memandang abahnye..

" Hah! goyang montot? " Aku memandang hubby..." Cite apa abah?"

" Entah ! Adik...cite tu macam mana...? " Hubby mohon kepastian adik..

" Dia goyang - goyang montot , pastu dia mandi kat laut.. Pastu , diolang ( diorang ) nyanyi camni.."

Adik dah mula bangun...dengan kedua belah tangan di cekak kan ke pinggang.....

" Anu tu bughit bughit...anu tu bughit bughit..." Adik menyanyi sambil menggoyang - goyang kan punggung..Lari habis pitching nye...hi hi...

Aku dan hubby masih belum dapat menangkap lagu apa yang adik nyanyikan...Selepas berkali- kali bersoal - jawab dengan adik..dengan x semena - mena...keluar satu iklan kat tv..

" Ha..tadi adik tengok cite ni lah..nengok tu dia nyanyi...anu tu bughit bughit...nengok tu , kan dia goyang dia nye montot...kan...kan..." becok mulut adik sambil jari telunjuk nye ditekan2 kat TV...

" Ha ha ha ....itu bukan bughit lah Dik oiiiiiiii!!!!!" aku dah mula gelak melambak , hubby pun join sama...

Korang nak tau anak bertuah tu tengok cite apa...hmmmm rupa- rupanya dia tengok cite ni ha...

Laaaaaaa....rupa2nya dia tengok cite Madagascar!...

Lepas tu , puas jugak lah aku membetulkan sebutan Adik....

I LIKE TO MOVE IT MOVE IT....I LIKE TO MOVE IT MOVE IT....

Dan.....

Hari ni..semasa blog ni sedang di update..sebutan adik dah semakin betul....cuma tang "MOVE IT ..MOVE IT"  tu je...masih x leh nak repair lagi...masih lagi keluar sebutan mencarut tu...hmmmmm...takpe lah dik...it takes time...hi hi...

.

.
.

.

.

.

.

.

.
.