Jumlah pengunjung setakat ini .

Google+ Followers

Sokongan korang amat , amat , amatttttt dihargai .... ummmmuuuah!

October 07, 2012

AtUk , WaN & CuCuS.........

Sedar x sedar dh 2 minggu aku "mengipas"...jual sate lah...
X sangka ...bidang perniagaan makanan yang aku ceburi selama lebih setahun ni banyak betul cabangnya...Aku makin minat pulak dengan bisnes ni..Lagipun kerja2 mengipas pun x lah penat sangat....Skrg aku dan hubby sedang merancang utk bukak lagi satu stall sate ....Insya Allah...semuanya masih di peringkat perancangan lagi...
sorilah ...kualiti gambar kurang memuaskan...cilok dari fb ...hi hi
.
Alhamdulillah...aku mendapat sokongan penuh dari ahli keluarga dan juga sahabat2 rapat....especially restu dari mak dan ayah....

Sebut pasal diorang ni....
Hari Jumaat lepas mak ngn ayah turun JB....diorang mmg suka berjalan2....kebetulan pulak Sabtu lepas aku nk g mencuba nasib di GP JORAN , Tjg Leman.....Ops!..bukan nk masuk pertandingan memancing tau....nk g berniaga kat sana lah...hi hi...

Anak2 aku ni pulak ..... bila di maklumkan yang atuk ngn wan diorang nak datang....mulalah excited.....sampai pukul 1 pagi pun sanggup tunggu...lebih2 lagi anak aku yg sulung tu....dia mmg manja dgn atuk...almaklumlah....dia ni mmg rapat dgn atuk....jepun pulak dgn wan...si adik pulak.....dua2 pun dia belasah je....ha ha ha


Keesokkannya bergerak lah kitorang ke Tanjung Leman...tapi nasib x menyebelahi aku....x dpt berniaga kat sana...so kitorang berpatah balik ke Jason Bay......apalagi....aktiviti utk anak2 lah pulak...main air....

Ada satu perkara atau habit yang selalunya mak aku kurang suka mengenai ayah aku ni aka atuk din....dia ni suka buat planning last minute...atau dlm bahasa mak aku..." tak menyempat - nyempat"...

sebabnya...

Mak x sempat nk menyiapkan persalinan cucu- cucunya.....sementelah lagi aku dan hubby dah bergerak keluar rumah lebih awal.....( kami pergi dengan kenderaan berasingan)plus dgn kain baju yg berlambak x berlipat..menyukarkan lagi wan diorng nk mencari baju2 cucu2 nya...

Akhirnya....anak2 aku mandi bogel!!!!!...ha ha ha ....

Ops!!!! cuma yg kecik je telanjang bulat...kakak dan jepun masih berseluar...tapi mcm ne diorang nk salin baju ye....baju ganti x bawak pulak tu...?

hmmmmm.....seluar2 basah diorang aku gantung kat dalam van....diorang ber3 cuma pakai baju je...tanpa seluar....ha ha ha ...maka selepas 2 jam makan angin di  Jason Bay...kami pun bergerak balik ke Bandar Seri Alam dalam keadaan anak2 aku.....boleng......alahai....nasib lah anak2 ye.....

Hari ni....pagi2 lagi wan ngn atuk dh bersiap2 nk pulang ke Bahau..

Satu perkara biasa yang akan terjadi bila diorang nak balik..anak2 aku mesti merengek2 nak ikut jugak....kalau dulu2 cuma kakak dan Jepun je yang mengendeng atuk dan wan diorang...tapi kali ni si kecik tu pun dah pandai....

Dan seperti lazimnya...atuk diorang akan "upah" diorang round satu Vista dulu...baru diorang senyum...hmmmm...senyum dalam sebak....pastu wan pulak akan bagi setiap sorang " duit jajan"...haaaaa....barulah lebar sket senyum tu....itu pun  airmata dah bergenang je kat mata masing2...hi hi

He he he ....sorilah ye anak2....abah x bagi green light lagi....tunggu cuti skolah nnt baru blh ikut atuk ngn wan g holiday ye...tapi adik....masih belum mendapat keizinan dari abah lah sayang...alasan abah...kena tunggu adik besar mcm Qira baru boleh ikut atuk...ha ha ha ...kesian anak ibu ...

BLOG WALKING TIME!!!!!!!

Hari ni mood nk update blog suam2 kuku je...so juz blogwalking kat blog kengkawan dan sedara mara...tetiba penerokaan terhenti kat blog bespren aku yg dekat tapi jauh ni ha...
ummi Lind

 LIND JOHARI

Aku senyum2 sendiri baca entry dia....hmmmm....dulu aku pun camtu gak....dan sekarang pun sama cuma caranya dh berbeza...klu dulu askar2 aku ni diajar dgn cara yg paling berhemah, sopan santun...

Aku akui masa diorng ni kecik2...agak senang sket nk training diorng dlm hal mengemas barang menan , tapi bila dh makin membesar....hmmmm..bila suruh mengemas...masing2 surh org ni , yg adik tuduh kakak yg sepah , jepun tuduh adik yg buat semak...sudahnya riuh satu umah...

Sejak aku dh menceburi bidang perniagaan , hal kemas mengemas rumah ni dilakukan seminggu sekali ....hmmm itu pun klu rajin....sbbnya....bila aku mengemas area luar....3 Izma ni akan buat projek kat dlm...begitulah sebaliknya...dan aku ni pulak bukannya jenis penyabar....

Tapi bila mata dah mula x tahan tengok umah yg dh mcm dilanggar garuda...memang akan aku kerahkan semua askar3 aku tu...klu ckp baik2 x nak bagi kerjasama jugak...the final solution is.....
 Benda alah ni akan sentiasa berada kat tgn aku . Tapi benda alah ni jarang landing kat badan diorng...saja nak buat gertak je...hi hi....klu ikutkan x payah pun nk guna hanger ni...diorng tngok saiz badan aku pun diorang dh seram utk mengingkari arahan...ha ha ha

Tapi apa pun cara yg aku buat , aku akan pastikan ketiga3 mereka melakukan kerja yg tidak melebihi batas tenaga diorang...sapa x syg anak kan?......ngilu kesan c'zer kat perut ni sentiasa terasa lagi tau...

Buat anak2 ibu  Izma Nurul Syafiqa (kakak ) , Izma Nurul Syaqira ( Qira ) , Izma Nor Syahir ( Boboiboy ) ...ibu sayang kalian.....buktinya.....tiap2 malam sebelum tdo kita semua akan say sorry , peluk , cium dan say I LOVE YOU ...kan kan kan.....hi hi hi



.

.
.

.

.

.

.

.

.
.