Jumlah pengunjung setakat ini .

Google+ Followers

Sokongan korang amat , amat , amatttttt dihargai .... ummmmuuuah!

December 09, 2011

Hujan Oh Hujan....

Secara rasminya en3 kali ni adalah en3 utk aku melepaskan ketensionan, kestressan dan kebengangan ( ampun la ek kalau bahasa agak merapu...he he he ). Ops! lupalak  nak bagi salam...

Assalamualaikum....
Mcm biasa lepas meniaga pagi tadi , kira2 jam 11 pagi aku meneruskan rutin harian di rumah , membasuh bekas2 jualan dan masak utk lunch...pkl 2 lps sumanya beres aku pun mulalah panggil si Bulat n Jepun utk " Landing Time"..membuta lah ! He he he

Nak dijadikan cite..tgh2 sedap ZZZZZzzzzzz.....

Aku buka mata...gelapnya....
Aku bangun dan tgk jam kat hall..." eh baru pkl 3..."
Aku tinjau kt luar tingkap..." Oh hujan rupanya "

Aku senyum sambil garu kepala bila nengok Adik dan Qira bergulung dlm selimut..." Hish tido petang pun nak pakai selimut , bila malam x nk pakai pulak"...aku ngomel dlm hati , sambil masuk ke toilet...

" Abah , hujan2 jgn on PC..kilat.." aku sempat bebel jap kat hubby yang juz jelir lidah  je bila dia dgr aku membebel..."

Beberapa minit kemudian...Selepas kuar dr toilet , dan kononnya nk sambung balik membuta...angin kuat giler berserta dgn petir...

Tetiba aku rasa mcm ada kat tepi pantai....dan serentak tu jugaklah hampir suma tingkap umah aku terbuka...x penah aku nengok keadaan mcm ni...seram siot...

Air hujan mula masuk dlm umah...kelam kabut hubby ttp tingkap , tapi bila tutup, tingkap terbuka balik sebab penutupnya dh patah dek angin kuat td...nk x nak kitorang yg kat dlm umah ni terpaksa tgk kan aje air hujan masuk dlm umah...keadaan tadi sgt menakutkan..langit gelap , kilat memancar2 , petir berdentum mcm bunyi mercun...Adik dan Qira dah berpelukan takut..

Almost 1 jam ....aku , hubby dan anak2 hanya pandang je air hujan yang dah membanjiri umah...

Hingga ke saat aku tulis en3 ni , hubby tgh mengemop lantai dapur yang banjir...mujur jugak brg2 meniaga x basah sbb hubby sempat simpan dalam stor..cuma tingkap bilik stor je yg x rosak sebab terlindung dr angin...

Apa yg paling menyedihkan....suma baju yg aku basuh tapi sempat nk lipat...dan menimbun2 tu tak sempat diselamatkan...habis sumanya basah...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........

.

.
.

.

.

.

.

.

.
.