Jumlah pengunjung setakat ini .

Google+ Followers

Sokongan korang amat , amat , amatttttt dihargai .... ummmmuuuah!

March 15, 2011

roselle @ ribena....

Tengah hari semalam masa hubby balik sekejap untuk lunch , dia bawa seplastik besar bunga nih....

Kawan sama tempat kerja dia yg bagi.Petangnya aku pun rebus bunga roselle tu.Ini first time aku buat air roselle.Aku blh terlupa lak nk belah dulu biji bunga tu.Aku juz basuh bunga2 tu pastu masukkan dlm rice cooker.X sampai setengah jam,dah menggelegak.Kaler nye...memang mengancam.

Aku try2 cari kat google tentang khasiat bunga roselle ni.Erm...nak tau..klik sini je.

Malamnye aku dh bancuh air roselle untuk family.Si kakak ngan Si Jepun tu ckp rasanya mcm air ribena.Aku senyum je.Tetiba abah menyampuk.."Pasni x yah beli air ribena , ibu dh pandai buat air ribena."he he he ...selamba je dia awta kan anak2 dia....

Pagi ni si kakak minta air ribena , mula2 aku blur jugak..pastu baru aku teringat , air roselle tu dia panggil air ribena...ish ish ish...


Next time kalau hubby bawak balik lagi , aku nk try buat jem pulak.

p/s: gambar kat atas aku cr kt google..so tima kasih la kat tuan punya gambar ye... :)
Post a Comment

.

.
.

.

.

.

.

.

.
.