Jumlah pengunjung setakat ini .

Google+ Followers

Sokongan korang amat , amat , amatttttt dihargai .... ummmmuuuah!

March 23, 2011

Bila Ibu & Anak - Anak berebut TV....

Selalunya aku akan buat jadual menonton televisyen. Sebabnya ada 5 orang , jadi setiap orang ada rancangan fevret masing - masing...

Antara rancangan kartun yang aku x bagi anak2 aku tengok .....
Doraemon

Hagemaru

Fukuchan
Cite2 kartun nih memang x bagi faedah langsung ...sampaikan gaya diorng bercakap pun anak2 aku blh tiru...

Kakak & Jepun suka tengok cite2 filem melayu .Yang terbaru..sampai hafal skrip cite kat bawah ni...


Kartun pun layan gak..tapi antara yg paling fevret.....

Hero kecik paling suka nengok cite nih....



Cite kartun ni memang aku dh bagi dia tengok sejak dia dlm perut lagi..sekarang nih kalau nk kejutkan dia bgn ni..senang je..pasang je dvd cite ni...tengah lelap pun dia blh berjoget2 ikut lenggok bontot kartun skunk tu...ha ha ha ...

Mr. Hubby pulak suka tengok....
 Banyak lagi la cite2 action movie yg dia suka tgk..kalau tgk cite2 macam nih..mesti siap pasang home theather kuat2...dh mcm dlm panggung...sampaikan jiran ketuk pintu pun x dengar..pernah sekali tu..jiran siap tepon bagitau dah dekat 1/2 jam kat depan pintu umah... kui kui kui...

Aku pulak...semua cite blh...tapi sejak 2 menjak ni dh termengikuti pulak drama2 bersiri ni...antaranya...



Tapi cite yang paling wajib aku tengok...

Suka tengok diorang masak..ada yg nmpk sedap..ada yg pelik...

Suka sangat tengok diorang transform..aku? he he he
Disebabkan masing2 ader cite fevret , maka aku pun buat jadual...sebenarnya bukan ikut sgt pun jadual nya..juz guide line kalau masing2 dh berebut kan benda alah ni ha...

Tapi petang tadi kitorang duk membongkar satu umah mencari remote astro tuh....merata dah aku ngn anak2 mencari....finally....tergerak hati nk tnya hero kecik tu....

"Adik , remote tv mana?" aku tanya sambil tunjuk kat tv...Dia pandang aku blur je...Kakak ulang lagi soalan yang sama...Pelan2 dia bangun menuju ke bilik stor...dia tunjuk kat pintu...suruh buka pintu...aku perhatikan je dia ngan kakak masuk kat dlm bilik tu ....Tegak je dia berdiri sambil pandang kiri kanan..Pastu dia mencangkung dan tangan dia meraba2 kat dlm  poket benda nih....
 "Nah ! " dia hulur  remote tu kat aku pastu sambung bergolek kat tilam dia....haiyaaaaaaa.....
Post a Comment

.

.
.

.

.

.

.

.

.
.